Силата на подковата като талисман

От времето когато човека е обяздил коня е открил, че това животно много лесно хваща уроки и има нужда от защита. Отначало са предпазвали конете с цветя, по-късно с обагрени от кръвта на убитото животно парчета кожа. С развитието на занаятите и металообработването се появяват украсите от метал, кожа, конци и стъкло. Скъпите златни, сребърни или медни инкрустации на сбруята на коня не са били само украшение и символ на благоденствието на стопанина му, а и мощно предпазно средство за животното срещу магии и лоши очи. Откритието, че ако се подкове ще издържа по-дълго в походи, сражения и превоз на хора и товари помага да се предпазят от изтриване копитата му. Украсите от разноцветни, но и сини стъклени маниста (синци), червен пискюл на челото също са за предпазване на красивия и изключително необходим за времето си приятел на човека. Едновременно с това нашите далечни прадеди са открили, че носените от кон атрибути или тяхно копие носят щастие и късмет на човека. Така започва предпазването на дома, хората, дюкяни, работни помещения, обори, ниви, градини, по-късно фабрики, ханове, хотели, офиси и други жилищни, работни и не-работни, но свързани с труд и прехрана места. От най-дълбока древност са изработвани бижута на които има коне, подкови или скъпоценни камъни в син или червен цвят. Появяват се и евтин такива със стъклени украшения…
Някои от най-популярните и най-силни предпазващи и привличащи щастие талисмани се правят от истинска или имитация на конска подкова, други се правят от манистата от гердана за украса и предпазване или имитация на тях, но тук ще отбележа само няколко от стотиците начини за талисмани от подкова.
Трябва да се знае, че ползването на истинска стара подкова паднала сама от крака на коня има най-силно действие, но намирането им в наши дни е доста трудно. Могат да се заменят с нови метални, глинени или стъклени подкови, а също така гипсови и дори пластмасови. Може да се ползват магарешки, от муле или катър истински или имитация подкови, но трябва да са обаяни и с добавени необходимите допълнителни, носещи късмет украси. Все пак е най-добре да се използват възможно най-много естествени материали като метал, керамика (глина), стъкло, вълнени, памучни, ленени, конопени или копринени конци. Когато основните материали са естествени, добавянето на пластмасови синци или маниста не намалява силата на действието. Но когато всичко е от изкуствени материи тогава действието е малко по- слабо и кратко.
1. За късмет.
Най-лесно и всеобщо приложимо е, ако намерите стара подкова да я заковете на или над вратата на дома или офиса си. Така ще го предпазите от уроки и ще привлечете късмет. За това действие не е необходимо да се нарича каквото и да е друго действие. До като стои там не губи силата си, дори може да се мести на друго място, но само, ако се налага Вие да се преместите. Може да се съчетае и с всички талисмани за късмет. Не предлагаме от този талисман!

2. Талисман подкова – 1. За предпазване на дома и жилищни помещения. Пази от зло и привлича късмет и щастие. Независимо от какъв материал е направена подковата, за да получи необходимата сила трябва да се спазят някои изисквания – ден от седмицата, месец от годината, климатични условия, лунна фаза, определени часове. Необходимото съвпадение се случва веднъж годишно, а понякога и на няколко години, а изработването на големи количества е невъзможно, поради краткото време, дългите наричания и сложни ритуали. Този талисман се закача над вратата или някъде вътре в помещението, може да се почиства, но без да се пере. Направен е от глинена (керамична) подкова в естествена големина, за изработването са ползвани естествени вълна и конци. На всяко от манистата е четено (от 1 до 77пъти) според древните Български магически вярвания. С конците, вълната и други прилежащи предмети освен наричанията са извършени необходимите за целта ритуали и всичко е изключително силно енергийно заредено. Много добре се съчетава с гърненеце за предпазване на дома от магии, щраусово яйце (цяло или част от него), талисман за благополучие в дома, хербарий магнит за предпазване на дома, с всички талисмани за късмет и други. Действа силно до 5 години след което действието значително намалява, но не носи лошо. След тези 5 години може да се държи за украса или да се хвърли в река, но в никакъв случай на боклука. Ако подковата се счупи независимо дали е минал срока на действие, трябва да се хвърли в река, защото счупената керамика не носи добро.

3. Талисман подкова – 2. За дюкяна, работилницата, фабриката, офиса, кафенето, закусвалнята, ресторанта и всякакъв вид работни помещения. Пази от зло, злополуки и кражби, привлича късмет, клиенти, пари, високопоставени бизнес покровители, щастие, успешен бизнес. Независимо от какъв материал е направена подковата, за да получи необходимата сила трябва да се спазят някои изисквания – ден от седмицата, месец от годината, климатични условия, лунна фаза, определени часове. Необходимото съвпадение се случва веднъж на няколко години, а изработването на големи количества е невъзможно, поради краткото време, дългите наричания и сложни ритуали.
Този талисман се закача над вратата или някъде вътре в помещението, може да се почиства, но без да се пере. За по-големи сгради е желателно да има такъв във всяко важно за бизнеса помещение. Направен е от глинена (керамична) подкова в естествена големина, за изработването са ползвани естествени вълна и конци. На всяко от манистата е четено (от 1 до 77пъти) според древните Български магически вярвания. С конците, вълната и други прилежащи предмети освен наричанията са извършени необходимите за целта ритуали и всичко е изключително силно енергийно заредено. Много добре се съчетава с гърненеце за предпазване на дома и офиса от магии, цяло щраусово яйце, хербарии за пари (на магнит или в рамка), смес за привличане на клиенти, с всички талисмани за късмет и други талисмани свързани с печалба и реализация на произведеното. Действа силно до 5 години след което действието значително намалява, но не носи лошо. След тези 5 години може да се държи за украса или да се хвърли в река, но в никакъв случай на боклука. Ако подковата се счупи независимо дали е минал срока на действие, трябва да се хвърли в река, защото счупената керамика не носи добро.

4. Талисман подкова – 3. За предпазване на домашни животни, животни в обори, кошари и други селскостопански помещения. Според древните Български вярвания този талисман може да пази от мор и животни и птици. Вярва се и, че дава прираст и плодородие на животните и птиците, като многократно повишава добивите. Независимо от какъв материал е направена подковата, за да получи необходимата сила трябва да се спазят някои изисквания – ден от седмицата, месец от годината, климатични условия, лунна фаза, определени часове. Необходимото съвпадение се случва веднъж на няколко години, а изработването на големи количества е невъзможно, поради краткото време, дългите наричания и сложни ритуали.
Този талисман се закача някъде на по-високо, над вратата, или някъде вътре в помещението, може да се почиства, но без да се пере. За по-големи пространства или повече сгради е желателно да има такъв във всяко важно за бизнеса помещение. Направен е от глинена (керамична) подкова в естествена големина, за изработването са ползвани естествени вълна и конци. На всяко от манистата е четено (от 1 до 77пъти) според древните Български магически вярвания. С конците, вълната и други прилежащи предмети освен наричанията са извършени необходимите за целта ритуали и всичко е изключително силно енергийно заредено. За животновъдство много добре се съчетава с талисман за предпазване на домашните животни, скрит талисман (лично зареден за дадения случай), с всички талисмани за късмет и др. според конкретната необходимост.
Ако е на открито на атмосферни условия може да се ползва до 3 години. Ако е под навес или някакъв друг вид покрив действа силно до 5 години след което действието значително намалява, но не носи лошо. След тези 5 години може да се държи за украса или да се хвърли в река, но в никакъв случай на боклука. Ако подковата се счупи независимо дали е минал срока на действие, трябва да се хвърли в река, защото счупената керамика не носи добро.

5. Талисман подкова – 4. За предпазване на оранжерии, зеленчукови или плодни градини, ниви и други места с посеви.
Според древните Български вярвания този талисман може да пази от мор и градушка дървета и други посеви. Вярва се и, че дава прираст и плодородие на растенията, като от всичко многократно повишава добивите. Независимо от какъв материал е направена подковата, за да получи необходимата сила трябва да се спазят някои изисквания – ден от седмицата, месец от годината, климатични условия, лунна фаза, определени часове. Необходимото съвпадение се случва веднъж на няколко години, а изработването на големи количества е невъзможно, поради краткото време, дългите наричания и сложни ритуали.
Този талисман се закача някъде на по-високо, може и на дърво, ако е на открито или над вратата, или някъде вътре в помещението, може да се почиства, но без да се пере. За по-големи пространства или повече сгради е желателно да има такъв във всяко важно за бизнеса помещение или терен. Направен е от глинена (керамична) подкова в естествена големина, за изработването са ползвани естествени вълна и конци. На всяко от манистата е четено (от 1 до 77пъти) според древните Български магически вярвания. С конците, вълната и други прилежащи предмети освен наричанията са извършени необходимите за целта ритуали и всичко е изключително силно енергийно заредено. Когато се полза за растения много добре се съчетава със скрит талисман (лично зареден за дадения случай), с всички талисмани за късмет и др. според конкретната необходимост.
Ако е на открито на атмосферни условия може да се ползва до 3 години. Ако е под навес или някакъв друг вид покрив действа силно до 5 години след което действието значително намалява, но не носи лошо. След тези 5 години може да се държи за украса или да се хвърли в река, но в никакъв случай на боклука. Ако подковата се счупи независимо дали е минал срока на действие, трябва да се хвърли в река, защото счупената керамика не носи добро.