За различните талисмани

От множеството писма и телефонни запитвания разбирам, че информацията за предлаганите талисмани е недостатъчна и по тази причина в поредица от кратки статии ще Ви запозная с историята, начина на изработка и действието на предлаганите от мен продукти. Не работим със защитени видове растения и животни! Всички описания в статии свързани с такива са написани въз основа на етнографски изследвания, предания и легенди. Повече от Българската магическа етнография в книгата ми „Български народни магически вярвания и обичаи“ Розмари Казасова

Преди всичко трябва да се знае, че всичко е ръчна изработка, като се спазват определени дни, месеци, а в някои случаи и часове от годината. Правят се талисмани от един вид до като позволява дадения период. В следващия подходящ период се правят талисмани за друго и т.н. По тази причина е почти невъзможно да се направи талисман за определен човек (освен ако не е направил заявката в дните когато се изработва точно талисмана от който има нужда). Правят се няколко, като по-късно, когато се дават се „пускат“ да действат, т.е. персонализират се за определената личност.

Изработката и рисуването или украсяването на това в което се слагат билките също се прави в определени дни от годината, като строго се спазват и изискванията за цветовете, които поставят древните традиции.

Всички действия по изработването на талисманите се извършват от мен или (за сега) от трима избрани от мен, ученици, които обучавам в тайните магически вярвания, ритуали, наричания, действия от най-дълбока древност до наши дни на народите населявали Българската земя. Строго пазените тайни на нашите прадеди предавам само на хора, които имат силата да работят с тях и едновременно с това са с чисти сърца, честни и с високо чувство за отговорност. Боравенето с магическата материя не е шега и не бива да се дава в ръцете на злобни, завистливи, безскрупулни или алчни хора.

За да действат талисманите трябва този който ги прави трябва да бъде с добро настроение, позитивно мислене, да желае добро на тези, които ще ползват талисманите (независимо, че не ги познава) и най-вече в никакъв случай да не мисли за пари, защото дори само мисълта за заплащане може да унищожи силата на талисмана.

Преди да бъдат опаковани се прави тройна проверка на енергийното действие на всяко едно талисманче, коренче, камъче, листенце или маска и едва тогава, когато е проверено енергийното действие се опакова и предлага за продажба.

Талисман задължително се плаща, защото чрез този откуп той става собственост на дадения човек и започва да му помага. За цената на талисман не се прави пазарлък, така както не се пазарим и при покупка на курбанно животно, защото пазарлъка унищожава силата на това което се купува.

Понякога има хора, които казват „Това е много скъпо, аз ще го направя много по-красиво за малко пари!“ и наистина в някои случаи на пръв поглед обикновени предмети изглеждат лесни за направа, но… освен направата има и много вложен магически труд, много време отделено за наричане на всеки един елемент, извършване на ритуали, обайване и др. За да „оживее“ един талисман, освен външния вид има и много други действия. Камъните задължително се изчистват енергийно и се зареждат отново с положителен заряд. На рисуваните камъчета, освен баилките и енергията, за знаците се ползват 5 до 9 различни цвята боя. Всичко изглежда дребничко и мъничко, но зад силата която носи има много отделено време и труд. Много часове труд след който от силната концентрация, многократно обайване този който го работи е изтощен, изморен, получава главоболие и дори мигренозни пристъпи. Едновременно с това тази работа е и приятна, защото усещаш как в ръцете ти сухите тревички, коренчета, листенца оживяват, талисмана започва да излъчва топлина и да чака този на когото ще дари пари, любов, късмет, здраве, ще го пази на път или от магии и зло.

До тук с общите понятия, в следващите статии ще Ви представям продуктите по отделно.

Информация за продукти,  съвети за решаване на даден проблем,  както и безплатен отговор на един конкретен въпрос на E-mail: bgmagic@abv.bg