Обичам, пазя и уважавам природата. Не работя със защитени видове растения и животни! Всички описания в статии свързани с такива са написани въз основа на етнографски изследвания, предания и легенди. Повече от Българската магическа етнография в книгата ми „Български народни магически вярвания и обичаи“ Розмари Казасова 15.08.2019 гр. Габрово

Понеже съм пенсионер инвалид и от дома си мога да излизам само с придружител и транспорт много от растенията отглеждам вкъщи. Сега има семена и разсади от култивирани сортове растения, които също ползвам. С много търпение и обич към растенията омайничета, съсънки, еделвайси, водни лилии не търся в природата, а отглеждам с много любов.

  Някои други с които работя са закупени от билкови аптеки,  цветарски магазини предлагащи култивирани сортове, които периодически се продават и в хипермаркетите на България.  От  природата бера минимални количества билки, които не са защитени видове.

Описаните в този сайт продукти са вид каталог, т.е. това, което може да се направи, защото не всичко е в наличност.  Поради напредналата ми възраст, сложността и дългото време необходими за изработката на талисманите вече ще се правят само по поръчка. За още по-голям успех се наложи тази промяна за изработването и персонализирането на талисманите.

Напоследък много често ми се обаждат хора, които искат от мен крила от прилеп, талисмани от прилеп, сърце от прилеп и какво ли още не от това животинче… Моля запомнете:  Работя само с растението Прилеп,  Прилепка, Нощно цвете, Вечерно цвете, Лепка, Лепило, Залепка и много други имена. Билката е много капризна и е трудно да и се угоди, но от тежкия ритуал от откъсването, до работата с този вид биле прилеп времето е около месец. Много чисто и без  неприятно усещане на ръцете. Талисманите и магиите с биле прилеп са равностойни, а и много по-силни от тези направени от животното. Не  веднъж съм заявявала, че когато кажа Прилеп разбирайте  билката, а не животното. Растението не е от защитените видове!!!

Добре дошли в сайта на Българска магия

Многобройни са българските народни вярвания за щастие и предпазване от злото. Някои от тях са били зорко пазени от билярки, врачки и магьосници, предавани само по наследство от бабата или дядото на момче или момиче избрано от самите тях. Изключително рядко, само при липса на наследници, това учение е било предавано на чужди хора.

Други вярвания и обичаи са били общоизвестни и заедно с обучението, свързано с религията, домакинската, кърската или занаятчийската работа са предавани от поколение на поколение през многовековната ни история. По време на социализма, заедно с насилствено налагания атеизъм, се правеше всичко възможно, тези обичай да бъдат унищожени. За спазване на някои от тях се стигаше до административни и политически наказания. Дори лечението с „ходене на росен“ по Спасовден беше осмивано.

Множеството подигравки, обиди, както и насаждания страх, прекъснаха вековни български традиции, като с това доведоха до особен вид душевно осакатяване на народа ни.Дано ми простят отдавна починалите старци, че откривам някои от най-пазените техни тайни, които са ми поверили. Ще опиша само ритуали, баилки и действия, носещи добро и предпазващи от зло. Други тайни магически знания, някои не са описани в българската етнография, чрез които може да се нанесе вреда, да се отнеме здраве, щастие и дори живота на хора и животни, ще оставя да изчезнат заедно с мен един ден…